Fotografie, zet mij in beeld

Identiteit is de kern van wie je bent. Maar wat als dat verstoord is en je eigenlijk niet meer weet wie je bent of wat je wilt, is het belangrijk dat de identiteit weer wordt versterkt.

Binnen de cursus “Fotografie, zet mij in beeld” wordt er gewerkt aan het versterken van de identiteit bij adolescenten aan de hand van fotografie. Fotografie is een actueel middel wat laagdrempelig en makkelijk te benaderen is. Door middel van zelfportretten, thuis opdrachten en succeservaringen wordt er gewerkt aan het zelfbeeld. Op deze manier worden het zelfvertrouwen en de autonomie vergroot. Ook wordt gewerkt aan het verwerven van inzicht, het accepteren van positieve en negatieve eigenschappen en het krijgen van inzicht in zaken die voor de cliënt belangrijk zijn. Dit zijn allemaal onderdelen die de identiteit vormen.

 

Binnen deze cursus zal dus worden gewerkt aan het zelfbeeld en de identiteit van adolescenten. Wanneer de cursus is afgesloten zal er sprake zijn van een versterkte identiteit en kan er beter omgegaan worden met onzekerheden en twijfels. Een identiteit waarbij je weet wie je bent, wat je kan en wat je wil.

 

De cursus wordt aangeboden in 10 sessies van 2 uur. Ook worden er thuis opdrachten gedaan.