Wat is Artre?

Welkom bij Artre, een atelier en praktijk in beeldende therapie.

Beeldende therapie, ook wel vaktherapie beeldend of creatieve therapie genoemd, is een ervaringsgerichte therapie. Dit betekent dat je aan de slag gaat met beeldend materiaal zoals klei, krijt, verf, hout en gips. Door te werken met deze materialen worden er fysieke, zintuigelijke en emotionele ervaringen opgedaan. Deze ervaringen helpen met het zichtbaar, duidelijk en bespreekbaar maken van jouw hulpvraag. Op deze manier wordt er met beeldende therapie zowel bewust als onbewust gespeeld en gewerkt met emoties, gedachten en gevoelens. Dit draagt bij aan het verwerken en ophelderen van de hulpvraag.

 

Beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden. Ze kunnen verhelderend zijn, vernieuwend en soms ook confronterend. Er kan verband worden gelegd tussen ervaringen tijdens het beeldend werken en ervaringen buiten de therapie, in het dagelijks leven.

In onze praktijk wordt zowel individuele- als groepstherapie aangeboden. Daarnaast bieden we ook cursussen aan, die ontwikkeld zijn voor kind, jeugd en adolescent. De cursussen die wij aanbieden zijn gericht op een specifieke hulpvraag. In zo’n cursus wordt er kortdurend en op een laagdrempelige, ontspannende manier gewerkt aan de desbetreffende hulpvraag.

 

Ook wordt er binnen het atelier van Artre diverse workshops aangeboden. Deze workshops zijn gericht op het bieden van ontspanning en het bijvoorbeeld leren kennen van verschillende materialen. Deze workshops zijn dus uitermate geschikt als leuke en ontspannende naschoolse activiteit.

Wil je ervaren hoe beeldende therapie voor jou kan werken of ben je geïnteresseerd in een leuke workshop? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee!