Kunst Op Zich

Onzekerheid is een veelvoorkomend fenomeen onder verschillende doelgroepen, zo ook bij licht verstandelijk beperkten. Deze doelgroep is sociaal extra kwetsbaar. Hun emotionele ontwikkeling is beperkt, maar zij snappen vaak wel dat zij anders zijn. Hierdoor is een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen of faalangst veel voorkomend onder deze doelgroep. Het versterken van het zelfbeeld, van het zelfvertrouwen is daarom bij deze doelgroep erg belangrijk.

 

Artre heeft een cursus ontworpen om dit op een laagdrempelige en creatieve manier te stimuleren. De Modeshow is een cursus die zal bestaan uit vijf dagen. Deze dagen kunnen opéénvolgend zijn, maar kunnen ook los van elkaar om de week worden aangeboden.
In deze cursus wordt er gewerkt aan een modeshow. Hiervoor nodigen wij deelnemers aan om eigen kleding en accessoires te maken van bijvoorbeeld lakens, oude blouses en kralen.
Binnen deze cursus worden de deelnemers gestimuleerd in creatief denken en aangemoedigd in het maken van hun eigen keuzes.
Na het ontwerpen van de eigen creaties van de deelnemers, zal deze cursus worden afgesloten met een modeshow, waar de deelnemers zichzelf mogen, kunnen en durven laten zien. Niet alleen de kleding die ze hebben gemaakt, maar vooral ook zichzelf.